Friday, June 13, 2008

A Matchless Model X "Black Train" Support Run...


























Op 23 Mei heeft een Barbecue "X-Workshop" plaatsgevonden om de "X-Black Train" nu eens echt goed aan de praat te krijgen en dat is nu eindelijk dus gelukt. Met name John "Norton" & Sander "Brough " zijn toch wel de uitgesproken mannen, die de techniek in huis hebben en verstaan, om de kleppen & de ontsteking nu eens goed af te stellen.
Hij loopt in ieder geval als nooit te voren. De dag erna, 24 mei, werd besloten een " X-Black Train" testrun te rijden. Van Utrecht ging het in goed gezelschap ri. Austerlitz waar een bierstop werd gehouden op het terras Cafe-Restaurant " De Jonkvrouw".















Bij Fort Vechten in Bunnik aangekomen bleek nu der koppeling te slippen en werden de platen heet en gewoon opgevreten en begon het geheel goed te stinken van de hitte...

Dus was er weer wat werk aan de winkel en heb ik de nieuwe gemonteerde koppelingsplaten gewoon weer vervangen door de oude die slijtvaster zijn omdat er metaal in verwerkt is....
Op 1 juni is er weer een rit gereden, bij aanvankelijk wat miezerig regenachtig weer, edoch dat klaarde snel op...van Utrecht ri.Amerongen "ons koffie-met-appeltaart terras" en daarna ri. Overberg, binnendoor weer ri. Doorn, Zeist, De Bilt, Groenekan naar Utrecht.

Het was een fraaie rit van zo'n 100 km en we hebben

er allemaal weer van genoten...

Kortom het begint er nu op te lijken dat mijn Matchless Model X
Speed Tourer 990 cc V-Twin "Black Train" uit 1937 rijdt als zijn
naam betaamd namelijk als een zwarte locomotief die maar doordendert...



X = MORE

Het is zware motorfiets maar een goed tegenwicht tegenover mijn rappe
Triumph Speed Twin 5T 500 cc twin uit 1939...
Beiden zijn geweldige machines om te berijden...

More Great Spirits....
Motoring George Spauwen

Sponsored by

No comments:

Post a Comment